Informații pentru PACIENȚI

PENTRU PACIENȚII ASIGURAȚI

Cabinetul are contract cu CJAS Constanța

Cuprins:

Articolele din această secțiune

--

Consultații gratuite

Pentru a beneficia de consult medical gratuit pacienții asigurați trebuie să se prezinte cu:

  • bilet de trimitere pentru consult de la medicul de familie: valabil 30 zile de la data eliberării, pe care să fie menționat numărul de consultații acordate pacientului pentru boala respectivă. Biletul de trimitere trebuie să aibă parafa medicului și ștampila rotundă a unității sanitare cu numarul contractului cu CASJ.
  • dovada de asigurat: cupon de pensie, adeverință de salariat eliberată în luna curentă vizată de Casa de Asigurări de Sănătate Constanța, etc. Pentru pacienții care plătesc direct asigurarea sau pacienții co-asigurați, este nevoie de adeverință de la CASJ care atestă calitatea de asigurat. Pentru elevi și studenți este necesară adeverință eliberata de Casa de Asigurări de Sănătate Constanța.
  • copie dupa buletin de identitate (pentru copii, copie dupa certificatul de nastere).

--

Consultații contra cost

Pacienții care nu prezintă aceste documente la data consultului și pacienții neasigurați beneficiază de consultații contra cost. Pacienții asigurați nu beneficiază decât de 3 consultații cumulat (medic de familie și medic specialist) pentru o afecțiune; în cazul în care are nevoie de mai multe controale, CASJ nu le mai deconteaza!!!

Investigațiile efectuate: ecografie pleurală, spirometrie computerizată, înregistrare somn, determinare CO2 sau oxigenare, documentare și referate pentru diferite instituții, etc. nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Se efectuează contra cost pentru orice categorie de pacienți.

--

Gratuități în cadrul studiilor clinice

ASTM și BRONȘITĂ CRONICĂ OBSTRUCTIVĂ

Pacienții cu sindrom bronho-obstructiv (astm bronșic sau bronșită cronică obstructivă - BPOC) pot beneficia de investigații și tratament gratuit în cadrul studiilor clinice. Acestea se desfășoară pe durată limitată și presupun încadrarea în anumiți parametrii a funcției respiratorii.

Pentru amănunte vă puteți prezenta la Cabinetul de Pneumologie VERASANTE:

Evaluarea ASTMULUI și BRONȘITEI CRONICE OBSTRUCTIVE

Știți că suferiți de Astm sau BPOC sau doar bănuiți, aveti probleme cu respirația, senzație de greutate în piept, senzație de lipsă de aer, obosiți la orice efort... în toate aceste situații puteți apela la Cabinetul nostru pentru evaluare.

Evaluarea constă în examinare clinică, spirometrie cu test bronhodilatator, testarea oxigenarii sângelui. În funcție de rezultate se poate stabili diagnosticul, primiți recomandările terapeutice sau, în cazul infirmării cauzelor respiratorii, sunteți îndrumat către alte specialități medicale. Pacientul în evidență cu Astm sau BPOC trebuie să-și verifice funcția respiratorie prin spirometrie la fiecare 3 luni și la orice modificare a respirației. Pacientul nou depistat cu Astm sau BPOC trebuie investigat înainte de începerea tratamentului, pentru stabilirea schemei terapeutice funcție de deficitul respirației.

Recuperare respiratorie prin kineziterapie

Activitatea fizică este neglijată din ce in ce mai mult. Viața sedentară, munca la birou, șofatul, folosirea excesivă a computerului/telefonului mobil reduce apetitul pentru cele mai simple activități fizice, cum ar fi: mersul pe jos, dansul, jocul în aer liber.
Procentul persoanelor supraponderale (adulți și copii) este în creștere. Alimentația sănătoasă este neglijată. Multe persoane nu știu să respire corect. Când intervin și anumite afecțiuni pulmonare, respirația este mult îngreunată.

Pacienții cu BPOC, Bronsiectazii, sechele pleurale pot beneficia de recuperare respiratorie prin kineziterapie, după evaluarea respiratorie la Cabinetul de Pneumologie Verasante.

Avantaje: se antrenează mușchii respiratori, crește toleranța la efort, se drenează căile respiratorii de secreții. Rezultate pe termen lung: scade riscul complicațiilor infecțioase, crește capacitatea de efort, crește calitatea vieții.

--

Tratamente pentru APNEEA DE SOMN

Apneea de somn este o boală care poate afecta copii și adulți, bărbați și femei. Se manifestă prin diminuarea sau oprirea respirației, peste 10 secunde, în mod repetat, în timpul somnului. Aceste evenimente nu sunt sesizate de pacient ci mai degrabă de anturaj. Opririle repetate ale respirației în somn duc la scăderea oxigenării sângelui și cresc riscul accidentelor cardiovasculare și morții subite în timpul somnului iar oboseala cronică care se instalează crește riscul accidentelor de circulație, îngreunează tratarea unor afecțiuni (diabet, hipertensiune arterială etc.) în cazul în care acestea sunt asociate.

PACIENȚII CARE SUFERĂ DIN CAUZA SFORĂITULUI au de multe ori și Apnee de Somn.

Această boala se investighează prin înregistrarea somnului. Pacienții se pot adresa cabinetului Verasante pentru investigații speciale și recomandări terapeutice. Înregistrarea somnului se face la domiciliul pacientului, în condițiile obișnuite de odihnă ale acestuia, fără stresul spitalizării. În urma înregistrării somnului, se stabilește diagnosticul și gravitatea tulburărilor de respirație în somn. Dacă indicele de apnei este peste valoarea normală, primiți informațiile necesare despre afecțiunea dumneavoastră și despre tratamentul necesar.

Tratarea acestei afecțiuni vă asigură un somn odihnitor și creșterea performanțelor fizice și intelectuale.