Atenţie! Vara, anumite obiceiuri pot duce la îmbolnăviri respiratorii severe

Articolele din această secțiune

Deşi se pare că iarna reprezintă un anotimp cu riscuri respiratorii, vara ne îndeamnă la multe imprudenţe care conduc la îmbolnăviri respiratorii acute severe.

Image „Aerul condiţionat poate deveni duşmanul principal dacă fluxul de aer e îndreptat către persoane, dacă e programat la temperaturi prea mici, dacă spaţiul în care este montat este prea mic şi, mai ales, dacă e montat în dormitor sau în camera copilului. Nu uitaţi să curăţaţi periodic filtrul aparatului de aer condiţionat. O imprudenţă frecventă este consumul de lichide reci când suntem «încinşi». Nu uitaţi că setea e potolită de lichide călduţe, neacidulate. Nici duşul rece nu e bun pentru răcorit; se recomandă duşul călduţ, mai ales când afară sunt temperaturi crescute”, explică dr. Vera Eniko Pall, specialist pneumolog.

Specialistul ne sfătuieşte să nu dăm copiilor mici îngheţată sau lichide de la frigider. Acesta mai spune că îngheţata se consumă încet, pe vârf de linguriţă şi, pentru protecţia gâtului, e bine să alternaţi înghiţiturile de îngheţată cu bucăţele de fursecuri.

Nu uitati să vă hidrataţi vara: consumul recomandat este, pentru adult, de minim 2 litri de lichide pe zi. Cel mai indicat este să consumaţi ceaiuri, compot făcut proaspăt acasă, fructe sau suc de fructe făcut proaspăt, apă plată şi lactate.

Articol publicat în www.sursadesanatate.ro în 31 Mai 2017. Autor: Vali PAPATANASIU


Articole din secțiunea: Articole Medicale pe-nțelesul tuturor