Toamna agravează bolile cronice ale căilor respiratorii

Articolele din această secțiune

Această perioadă a anului îi poate face pe pacienţii cu boli respiratorii şi pulmonare cronice să treacă prin experienţe destul de neplăcute, din cauza schimbărilor de temperatură şi a accentuării umezelii. De aceea, medicii pneumologi îi sfătuiesc pe toţi cei care prezintă dificultăţi de respiraţie sau alte simptome ce ar putea anunţa o afecţiune respiratorie să meargă la un consult de specialitate.

„Astmul şi BPOC sunt boli cronice obstructive ale căilor respiratorii. Cauzele acestor boli sunt parţial cunoscute, motiv pentru care tratamentele actuale, deşi în multe cazuri salvatoare, nu dau rezultate sau nu sunt suportate de toţi pacienţii. Primul pas spre ameliorarea acestor boli este depistarea lor, prin solicitarea unui consult pneumologic pentru greutate în respiraţie, tuse persistentă, declanşată de frig sau iritanţi, oboseală. După stabilirea diagnosticului, pacientul trebuie să accepte că aceste boli sunt cronice, nu se vindecă, dar cu un tratament adecvat şi de lungă durată, simptomele se ameliorează, făcând viaţa confortabilă. Pentru pacienţii care nu răspund favorabil la tratamentele actuale, vestea bună este că apar medicamente noi, pe măsură ce medicina descoperă şi alte mecanisme ale inflamaţiei cronice a bronhiilor”, a explicat dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog.

Pentru informaţii suplimentare, programări, consultaţii şi consiliere, apelaţi numerele de telefon ale Cabinetului Verasante, 0241.546.177, 0770.741.215.

Articol publicat în www.sursadesanatate.ro în 18 Octombrie 2017. Autor: Vali PAPATANASIU


Articole din secțiunea: Articole Medicale pe-nțelesul tuturor